Чиновника з Волинської облради судитимуть за хабарі за дозволи на викиди shutterstock

Чиновника з Волинської облради судитимуть за хабарі за дозволи на викиди

Катерина Бєлоусова

Загальна сума отриманих хабарів сягає 51 тисячі гривень

На Волині прокурори скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо начальника управління Волинської обласної військової адміністрації, який тричі вимагав та одержував хабарі за видачу дозволів на викиди у повітря.

Його затримали у жовтні 2023 року під час отримання останнього траншу хабаря у 19 тисяч, повідомляє Волинська обласна прокуратура у Facebook.

Хоча в повідомленні не вказана особа чиновника, за повідомленнями ЗМІ мова йде про керівника обласного управління екології та природних ресурсів Валентина Кухарика.

За даними слідства, протягом серпня-жовтня 2023 року посадовець тричі одержував хабарі від підприємця, який займається розробкою документів для компаній для отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.  Неправомірну вигоду він отримував за погодження таких дозволів. Загальна сума отриманих хабарів сягає 51 тисячі гривень.

Зазначається, що досудове розслідування проводили поліцейські спільно з фахівцями Служби безпеки України та Управління стратегічних розслідувань.

Нагадаємо, на Волині правоохоронці затримали начальника одного з управлінь Волинської обласної військової адміністрації під час отримання останнього траншу хабаря у 19 тисяч гривень за видачу дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, директора Південного лісового офісу держпідприємства "Ліси України" та його посібників судитимуть за крадіжку 15 мільйонів гривень у держави під час його керівництва у Камінь-Каширському агролісгоспі на Волині.

Читайте також
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради

На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм
На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна

Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ
Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів