British Steel витратить понад $1,5 мільярда для зменшення викидів на 75% shutterstock

British Steel витратить понад $1,5 мільярда для зменшення викидів на 75%

Катерина Бєлоусова

Перше виробництва зеленої сталі запустять до кінця 2025 року

Металургійна компанія British Steel оголосила про інвестицію у 1,25 мільярда фунтів стерлінгів ($1,53 мільярда) на впровадження технології двох електродугових печей на заводі у Сканторпі.

Ініціатива покликана зменшити викиди підприємства на  75% до 2035 року, повідомляє AZoM.

Зазначається, що проєкт покликаний переобладнати дві традиційні домені печі на електродугові. Очікується, що перше виробництва зеленої сталі запустять до кінця 2025 року.

“Наше бажання значно скоротити наш вуглецевий слід у поєднанні з поточними ринковими умовами означає, що ми не можемо чекати і повинні трансформувати наш бізнес якомога швидше. І хоча декарбонізація не відбудеться миттєво, нам вкрай необхідно вжити швидких і рішучих заходів, щоб забезпечити стале майбутнє British Steel”, – сказав генеральний директор і президент British Steel Сіюнь Цао.

В матеріалі розповіли, що проєкт дозволить забезпечити необхідні обсяги виробництва, а також відповідати безпосереднім вимогам ринку та екологічним цілям. Окрім того, це дозволить компанії вирішити нагальну потребу в декарбонізації та посилити нові стандарти для галузі.

Нагадаємо, автобудівна компанія Porsche AG і шведський промисловий стартап H2 Green Steel підписали угоду про постачання низьковуглецевої сталі для автомобілів до 2030 року.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, генеральний директор групи “Метінвест” Юрій Риженков заявив, що зруйновані у Маріуполі підприємства "Азовсталь" та ММКІ будуть відбудовувати фактично з нуля за новими зеленими технологіями.

Читайте також
У декарбонізації промисловості ЄС можуть допомогти великі теплові насоси
У декарбонізації промисловості ЄС можуть допомогти великі теплові насоси

Сфера виробництва теплових насосів активно розвивається на заводах по всій Європі через необхідність декарбонізації промисловості

Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря
Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря

Рівне першим отримало кошти від Євросоюзу для впровадження інновацій в Україні

США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад
США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад

У Німеччині у 2024 році виділять €21 мільярд субсидій для програми зі скорочення викидів промисловості, яку важко декарбонізувати

10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року
10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року

Ці країни представляють понад 60% енергетичного сектора ЄС