Індійська JSW Steel планує скоротити викиди CO2 на 42% до 2030 року JSW Steel

Індійська JSW Steel планує скоротити викиди CO2 на 42% до 2030 року

Олена Яценьо

Відомо, що продукція компанії отримала екологічну декларацію про продукт

Найбільший виробник сталі в Індії JSW Steel заявив про намір скоротити викиди вуглекислого газу (CO2) на 42% до 2030 року проти базових показників у 2005-му.

На впровадження відповідних заходів компанія виділить 10 000 крор рупій (~$1,26 млн), повідомляє з посиланням на заяву голови компанії Саджана Джиндала видання The Economic Times.

Із цією метою компанія, зокрема, уклала контракт на введення в експлуатацію майже 1 ГВт потужностей із виробництва відновлюваної енергії, з яких 225 МВт запустили у квітні 2022 року. Решту потужностей планують вводити поетапно.

Окрім того, додав Джиндал, готова продукція компанії цього року пройшла аналіз життєвого циклу, а також отримала екологічну декларацію про продукт (EPD). За його словами, JSW Steel отримала нагороду Steelie від Всесвітньої асоціації сталі в категорії "Досконалість у застосуванні життєвого циклу".

"Ми стали першою металургійною компанією у світі, яка випустила облігацію, пов’язану зі сталим розвитком (SLB), номіновану в доларах США. SLB на суму $500 млн має термін дії 10,5 років і пов’язаний із нашою цільовою метою щодо скорочення CO2", — наголосив також керівник компанії.

Компанію також було внесено до Індексу сталого розвитку S&P Dow Jones для ринків, що розвиваються, а Всесвітня асоціація сталі четвертий рік поспіль визнала JSW Steel Чемпіоном зі сталого розвитку.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що австрійська компанія з виробництва сталі Voestalpine зі свого металургійного заводу в Лінці відвантажила замовникам першу партію сталевих рулонів із низьким вмістом вуглецю, виготовлену за технологією greentec Steel Edition.

Читайте також
Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря
Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря

Рівне першим отримало кошти від Євросоюзу для впровадження інновацій в Україні

США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад
США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад

У Німеччині у 2024 році виділять €21 мільярд субсидій для програми зі скорочення викидів промисловості, яку важко декарбонізувати

10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року
10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року

Ці країни представляють понад 60% енергетичного сектора ЄС

В Україні відкрили пʼятий Офіс декарбонізації та енергоефективності
В Україні відкрили пʼятий Офіс декарбонізації та енергоефективності

Наразі на Харківщині внаслідок російської агресії пошкоджено або зруйновано близько 25 тисяч будинків